Succesvolle eerste editie van het symposium "Zorg voor Nieuwkomers" en lancering van de handout "Zorg voor Nieuwkomers in beeld"

Geplaatst op 10-10-2024  -  Categorie: Nederlands

untitled-design

Gisteren kwamen meer dan 100 zorgprofessionals, beleidsmedewerkers en andere belangstellenden in betere zorgvoor nieuwkomers in Nederland samen tijdens de eerste editie van het symposium "Zorg voor Nieuwkomers".

Tijdens deze inspirerende en zeer geslaagde dag hoorden wij keynotes van Minke Hajer over de invloed van migratiebeleid en politieke beslissingen op de toegang tot zorg en Steven van de Vijver over het digitale medisch dossier HealthEmove, gevolgd door een panelgesprek over de kracht van samenwerking en netwerkgeneeskunde. De middag stond in het teken van interactieve parallelsessies over onderwerpen zoals zorg voor ongedocumenteerde patiënten, de rechten van arbeidsmigranten, mentale gezondheidszorg voor nieuwkomers, geboortezorg voor asielzoekers en nog veel meer!

We bedanken alle sprekers die met hun waardevolle bijdragen het symposium tot een succes hebben gemaakt! Daarnaast gaat onze dank uit naar medeorganisatoren EKANN, EZONN, KAMG, Expertisegroep Global Child Health en NVTG en alle andere betrokkenen voor hun inzet en fijne samenwerking.

Was je bij het symposium gisteren? Wij horen graag jouw feedback! Help ons de volgende editie van het symposium te verbeteren door deze korte evaluatie in te vullen.

Een sterker netwerk tussen partijen die zich inzetten voor de zorg voor nieuwkomers

Naar aanleiding van het symposium, hebben wij de handout "Zorg voor Nieuwkomers in beeld" opgesteld. Dit is een eerste versie van een overzicht van alle partijen die zich inzetten voor de zorg voor nieuwkomers in Nederland. Ons doel is om samenwerking te bevorderen en obstakels in de zorg aan te pakken. We updaten deze handout jaarlijks en nodigen iedereen uit om hun organisatie aan te melden. Bekijk de handout en ontdek welke organisaties zich inzetten voor een inclusieve en toegankelijke gezondheidszorg voor nieuwkomers.

Staat jouw organisatie er nog niet tussen? Vul dan deze vragenlijst in.

voor

 


 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode