KCGH zoekt nieuw bestuurslid: portefeuille SDG3 Nederland

Geplaatst op 10-09-2024  -  Categorie: Nederlands

Het KCGH is op zoek naar een nieuw bestuurslid: Portefeuille SDG3 Nederland

Vanaf dit najaar heeft het KCGH de rol van alliantie coördinator voor de SDG 3 alliantie in Nederland.sdg3-voor-sdg-nl

Hoewel Nederland op vele gezondheidsthema’s goed scoort, zijn niet alle trends positief in eigen land. De SDG3 alliantie is een van de 17 allianties onder SDG Nederland, de beweging van iedereen in Nederland die bijdraagt aan de Sustainable Development Goals. De alliantie verbindt partners, individuen en organisaties die een bijdrage leveren aan of geïnteresseerd zijn in het katalyseren van SDG3 in Nederland, al dan niet in kruisbestuiving met de overige SDG allianties. De alliantie maakt daarbij gebruik van zowel Nederlandse als mondiale kennis en bewegingen op gezondheidsgebied en de sterke verbinding tussen gezondheid in Nederland met mondiale en klimaat gezondheid. 

Het versterken van SDG3 in Nederland is sterk verbonden met het mandaat van KCGH om zorg- en global health professionals met elkaar te verbinden, global health kennis toegankelijker te maken, hiervan te leren, en daardoor de toepassing ervan in het Nederlandse gezondheidszorgsysteem te bevorderen. De bestaande activiteiten van KCGH kunnen verder worden geïntegreerd in de Nederlandse SDG agenda en we zullen onze netwerk- en communicatiekanalen gebruiken om de SDGs verder te faciliteren. 

De alliantie coördinator is een gedeelde rol met de Nederlandse organisatie Alles is Gezondheid en wordt vanuit KCGH vervuld in samenspraak met de coördinator van het Kenniscentrum. 

Als portefeuillehouder SDG3 overzie je de activiteiten van KCGH en de link naar de SDG 3 agenda in Nederland. 

Waar mogelijk vertegenwoordig je KCGH vier keer per jaar bij een kort Alliantie Coördinatoren (AC) overleg (met AC's van alle SDGs) en kun je deelnemen aan landelijke activiteiten zoals de SDG action day. Idealiter linkt de Nederlandse SDG 3 agenda ook aan je eigen werk en heb je toegang tot belangrijke stakeholders zoals gemeenten, KNMG, FMS en/of andere beroepsverengingen. 

Interesse?

Stuur ons een mail met je CV en motivatie naar ofni.[antispam].@kcgh.nl 

Vragen en opmerkingen zijn welkom op hetzelfde adres. 


 
worldmap-grey

Contact

Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni.[antispam].@kcgh.nl

KVK 78717590

KCGH

Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.

KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees hier onze privacyverklaring

 

Blijf op de hoogte via e-mail!


Beveiligingscode Beveiligingscode