Joyce Browne is universitair docent/onderzoeker in het UMC Utrecht. Haar werkzaamheden richten zich op mondiale gezondheid (global health), het verkleinen van gezondheidsverschillen (health equity), een veilige zwangerschap (maternal health). Haar onderzoek vindt met name plaats in Ghana. Ze heeft het Dutch Global Health Film Festival mede opgericht, en naast voorzitter van het bestuur van KCGH is ze lid van de Raad van Toezicht van Simavi.
Jaco J. Verweij behaalde zijn PhD aan de Universiteit Leiden met als titel “Molecular tools in the diagnosis of intestinal parasitic infections”. Ruim twintig jaar (1990-2012) werkte hij bij de afdeling Parasitologie van het Leids Universitair Medisch Centrum aan de ontwikkeling, validatie en implementatie van nieuwe diagnostische methoden, in het bijzonder DNA detectie technieken . Hij heeft een passie voor lesgeven met de nadruk op kennisuitwisseling en “capacity building” in de landen die het meest lijden onder parasitaire ziekten. Sinds 2012 werkt hij als medisch moleculair microbioloog en parasitoloog in het Microvida Laboratorium voor Medische Microbiologie en Immunologie van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg, Nederland.
Remko Schats, is een arts met een sterke betrokkenheid bij Global Health. Door zijn internationale missies heeft hij blijk gegeven van veelzijdigheid en een drive om een verschil te maken voor de wereld. De afgelopen jaren bekleedde hij verschillende bestuursfuncties bij Global Health en promoveerde hij op onderzoek naar malariavaccins. Hij heeft onlangs een executive MBA afgerond aan de Erasmus Universiteit en bekleedt de functie van penningmeester bij zowel het KCGH als de NvTG.
Momenteel lanceert hij Enigma Global e-Health, een innovatief platform dat artsen, patiënten en zorginstellingen met elkaar verbindt. Daarnaast geeft hij impactvolle leiderschapslezingen en -workshops, waarmee hij anderen inspireert om uit te blinken.
Lees meer over zijn biografie op zijn website: www.remkoschats.com/about
Een ervaren deskundige op het gebied van Global Health (PhD, MPH) met meer dan 25 jaar ervaring in management en advisering op het gebied van beleid en pleitbezorging, met de nadruk in de afgelopen 20 jaar op Human Resources for Health (HRH), gezondheidssystemen, gezondheidsfinanciering, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en HIV/AIDS. Ze bezit een diepgeworteld geloof en toewijding aan mondiale gezondheidsrechtvaardigheid.
Internationale ervaring omvat de Democratische Republiek Congo (DRC), Kenia, Lesotho, Malawi, Mozambique, Oeganda, Sierra Leone, Zuid-Afrika, Soedan, Swaziland, Tanzania en Zimbabwe.
Ankie van den Broek heeft meteen na de artsenopleiding, de “Tropenopleiding” gevolgd en later de ICHD in Antwerpen. Ze werkte gedurende 12 jaar in Angola (Medisch Comité Angola), Tanzania (Memisa) en Zambia (DGIS), altijd op het kruispunt van curatieve gezondheidszorg en public/ community health. Na terugkomst in Nederland eerst gewerkt bij het MCS en IC Consult (adviserend aan een groep NGOs o.a. ICCO en Cordaid en hun partners in Low Income Countries) en vervolgens bij het KIT in Amsterdam. Momenteel ZZP bij Global Health Advies.
Altijd betrokken geweest bij de NVTG (GEO) en ooit als vz van de GEO en van de vereniging.
Toegang tot zorg voor iedereen in Nederland is van groot belang, evenals het contact met mensen die dit niet hebben. Reden om als vrijwillig arts bij de Kruispost in Amsterdam en momenteel op de Zorgbus van Dokters van de Wereld actief te zijn.
In het KCGH bestuur vertegenwoordigt Ankie het SOIGT.
Eelco Jacobs, MSc, PhD, is een specialist op het gebied van gezondheidszorgsbestuur, beleidsvorming en financiering met meer dan 15 jaar ervaring in internationale ontwikkeling. Hij heeft gewerkt op het gebied van monitoring en evaluatie, kwalitatief en gemengd methodenonderzoek, capaciteitsopbouw, programmavorming en -beheer.
Als senior adviseur in het team Gezondheidssysteemversterking is hij voorzitter van het Centrum voor Gezondheidssystemen in Kwetsbare en Conflictgetroffen Omgevingen van het KIT. Hij is ook een regelmatige docent en tutor in de cursussen 'Analyse van Verstoorde Gezondheidssystemen', 'Versterking van Verstoorde Gezondheidssystemen', en het masterprogramma Public Health, waarbij hij de cursus over gezondheidsbeleid en financiering coördineert.
Eelco heeft een PhD op het gebied van politieke economie van gezondheidszorgsbestuur en financiering van de Universiteit van Basel, Zwitserland, en een MSc in Politieke Economie en Sociologie van de School of Oriental and African Studies (SOAS) in Londen, Verenigd Koninkrijk.
Alles over journalistiek. Bruce is hoogleraar en voorzitter van Media, Politics, and the Global South aan de universiteit van Utrecht. Daar geeft hij leiding aan het onderzoeksteam Media, Data and Citizenship binnen de afdeling, begeleidt hij de faculteit, en verricht hij onderzoek gericht op de complexe relatie tussen journalistiek, technologie en democratie, met name in niet-westerse contexten.
Internationaal is Bruce mededirecteur van het Global Risk Journalism Hub, een netwerk van meer dan 80 onderzoekers op het gebied van journalistiek uit 30 landen.
Contact
Kenniscentrum Global Health (KCGH)
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
ofni @kcgh.nl
KVK 78717590
KCGH
Kenniscentrum Global Health is opgericht door de NVTG en het OIGT met als doel global health kennis toegankelijk en bruikbaar maken ten behoeve van de Nederlandse gezondheidszorg.
KCGH wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Lees hier onze privacyverklaring.
Blijf op de hoogte via e-mail!